Nauja knyga apie Oginskių dvaro virtuvę
Šių metų gegužės 20 d. Rietavo Oginskių kultūros istorijos muziejuje buvo pristatytas naujas leidinys, skirtas jubiliejiniams 250 M.K. Oginskio metams „Oginskių dvaro virtuvėje“. Knygos autorius ir iniciatorius Vilniaus universiteto profesorius Rimvydas Laužikas. Leidžiant šį leidinį profesoriui talkino garsus virtuvės šefas Liutauras Čeprackas, Torunės Mikalojaus Koperniko universiteto profesorius, kulinarinio paveldo centro vedėjas Jaroslavas Dumanovskis ir Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto profesorius Arvydas Pacevičius.
Šis leidinys skirtas ne tiek istorijos ar gastronomijos profesionalams, kiek platesniam skaitytojų ratui. Knygoje populiariai XVII – XIX a. Abiejų Tautų Respublikos gastronomijos kontekste atskleidžiama M.K. Oginskio asmenybė, kasdieninis gyvenimas Oginskių dvaruose. Oginskių giminės atstovų bei kitų to paties laikotarpio didikų gastronominės tradicijos fragmentai. Greta istorinio pobūdžio tekstų pateikiami šiems laikams L. Čepracko adaptuoti, autentiški Mykolo Kleopo Oginskio epochos receptai.
Knygą išleido leidykla ,,Akademinė leidyba“. Ją galima įsigyti Lietuvos knygynuose ir Rietavo Oginskių kultūros istorijos muziejuje.
Knygos autoriai tikisi, kad patirsite skanių akimirkų su Mykolu Kleopu Oginskiu ir kitais Oginskių giminės atstovais.
|